Cum predai asincron: Un ghid pentru profesori

Învățarea asincronă este un tip de învățământ la distanță care permite elevilor/studenților să învețe în ritmul propriu. Această abordare a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, pe măsură ce progresele tehnologice au facilitat învățarea online. 
 
Dacă sunteți un profesor care se gândește să încorporeze învățarea asincronă în clasa dumneavoastră, acest ghid vă va arăta cum să faceți acest lucru. Predarea într-un format asincron necesită o abordare diferită față de învățământul tradițional, față în față. Dar, cu puțină planificare și creativitate, puteți concepe lecții asincrone captivante și eficiente care vor ajunge la toți elevii dumneavoastră.
 
3 principii de instruire asincronă eficientă
Există trei principii cheie pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când proiectați lecții asincrone: implicarea, feedback-ul și flexibilitatea.
 
Implicare: Instruirea asincronă trebuie să fie concepută astfel încât elevii să rămână implicați în materie și material. Acest lucru poate fi realizat în mai multe moduri, cum ar fi prin oferirea de oportunități pentru discuții, interacțiune cu conținutul multimedia și activități practice.
Feedback: Este important să le oferiți elevilor/studenților un feedback în timp util, astfel încât aceștia să își poată evalua înțelegerea materialului și să își ajusteze obiceiurile de studiu în consecință. Într-un cadru asincron, acest lucru se poate realiza prin utilizarea forumurilor de discuții,  grupurilor de whatsapp, a testelor și a altor instrumente de evaluare. 
Flexibilitate: Unul dintre avantajele instruirii asincrone este că le permite studenților să învețe în propriul ritm. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să existe o structură a lecției. Elevii ar trebui să aibă în continuare termene limită pentru finalizarea temelor și sarcinilor, astfel încât să nu rămână în urmă.
 
Ținând cont de aceste principii, puteți concepe lecții care să fie atât atractive, cât și eficiente pentru elevii dumneavoastră. Pentru acest lucru, vă recomandăm platforma LIVRESQ, care are deja mii de lecții dezvoltate de către profesori tocmai pentru acest tip de invățare (Găsiți lecții în biblioteca publică).
 
Predarea asincronă are multe beneficii atât pentru profesori, cât și pentru elevi. Dacă aveți în vedere încorporarea acestei abordări în clasa dvs., țineți cont de implicare, feedback și flexibilitate atunci când vă proiectați lecțiile. Cu puțină planificare și creativitate, puteți crea lecții asincrone care sunt atât captivante, cât și eficiente.