AICC vs SCORM - care este mai bun?

AICC și SCORM sunt două standarde tehnice diferite pentru eLearning. Acestea definesc modul în care conținutul este împachetat și comunicat între instrumentele de creare de e-learning (tip elearning authoring tools) și sistemele de gestionare a învățării (tip learning management systems).

Este vechea întrebare. AICC vs SCORM. ce standard eLearning ar trebui să folosiți? 

Desigur, întrebarea nu este la fel de amuzantă ca întrebarea Marvel vs DC, dar este totuși o întrebare la care este important să răspundeți. Vestea bună este că există un câștigător clar în această luptă: SCORM. Iată de ce.

AICC vs SCORM: Primii ani

Originile rivalității dintre AICC și SCORM pot fi urmărite până în primele zile ale standardelor de eLearning. AICC (Aviation Industry Computer-Based Training Committee) a fost primul, debutând în 1988. SCORM (Sharable Content Object Reference Model), pe de altă parte, nu a apărut decât câțiva ani mai târziu, în 2000. Încă de la început, aceste două standarde au fost create cu obiective diferite. AICC a fost conceput pentru a fi simplu și ușor de implementat, în timp ce SCORM a fost construit pentru a fi mai flexibil și mai adaptabil.

AICC vs SCORM: Ziua de azi

În prezent, atât AICC, cât și SCORM sunt încă standarde de eLearning utilizate pe scară largă. Acestea fiind spuse, nu se poate nega faptul că SCORM a ieșit învingător detașat. Unul dintre cele mai importante motive pentru acest lucru este faptul că SCORM este compatibil cu design-ul responsiv (responsive design). Acest lucru înseamnă că cursurile dvs. de eLearning se vor ajusta automat pentru a se potrivi cu orice dimensiune de ecran, indiferent dacă este vorba de un computer desktop, laptop, tabletă sau smartphone. AICC, pe de altă parte, nu atat de ușor de folosit. În acest sens, grupul AICC a fost, de asemenea, desființat în 2014.

Another big advantage that SCORM has over AICC is that it's much easier to update and modify existing SCORM courses than it is to update and modify AICC courses. This gives you the flexibility to make changes on the fly without having to start from scratch every time something needs to be updated. 

Finally, SCORM integrates seamlessly with most major LMSs (learning management systems) while AICC does not. In fact, most recent LMSs don't support AICC at all! So, if you are using AICC courses and an AICC only LMS, you will have extensive problems in the future if a need arises to change either the authoring tool or the LMS. 

Câștigător?

Când vine vorba de această discuție, nu există nicio competiție între AICC și SCORM-SCORM este câștigătorul clar. Este mai flexibil și mai adaptabil decât AICC, este compatibil cu designul responsive și se integrează perfect cu majoritatea LMS-urilor importante și sunt multe. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui standard de eLearning care să vă servească nevoilor dumneavoastră acum și în viitor, nu căutați mai departe de SCORM!

SCORM vs AICCSCORMAICC
Rată AdopțieGlobalLimited and losing support
CompatibilitateExtinsă (peste 800 de LMS-uri la nivel mondial)Redusă
Ușurintă de updatare cursuriUșorGreu
Probabilitate de funcționalități viitoareMareAproape imposibilă
Tracking rezultate pentru cursuriExtinsăLimitată

Pentru a începe să realizați conținut e-learning tip SCORM, vă invităm să activați un cont LIVRESQ gratuit.

  

Alex Malureanu

Alex Malureanu

Autor
Co-founder & CMO
eLearning company Ascendia