Ascendia și InfoCons încheie cu succes prima sesiune a campaniei “Primul Ajutor, o șansă la viață”

Ascendia, lider în furnizarea de soluții de învățare digitală și InfoCons, organizație neguvernamentală care apără drepturile consumatorilor și promovează educația pentru consum, au încheiat cu succes campania „Primul ajutor, o șansă la viață” în parteneriat cu Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, Federația Națională Sindicală Ambulanța România, Asociația Societatea de Salvare București și Federația Națională a Părinților – Edupart (FNP).

Prima sesiune a campaniei s-a adresat personalului din instituțiile de învățământ și a vizat creșterea nivelului de pregătire al acestuia în situații de urgență. În cadrul parteneriatului, Ascendia a fost responsabilă de furnizarea în mod gratuit a cursului de prim ajutor în format e-learning.

„Campania „Primul Ajutor, o șansă la viață” a reprezentat un pas important în direcția creșterii conștientizării cu privire la importanța acordării de prim ajutor în caz de urgență. Conform unor studii de piață, 80% dintre români nu știu să acorde primul ajutor în caz de nevoie, iar acest lucru poziționează țara noastră pe ultimul loc în Europa în acest domeniu vital. Suntem extrem de bucuroși că am avut oportunitatea de a ne implica într-un astfel de proiect și că am putut contribui la creșterea nivelului de pregătire în domeniul primului ajutor. În cadrul Ascendia, astfel de proiecte ne motivează, deoarece știm extrem de bine potențialul uriaș pe care educația online îl poate avea la nivel de comunitate. Suntem dispuși să continuăm să ne implicăm în astfel de inițiative, prin dezvoltarea de diverse cursuri de e-learning care pot face un bine comunității noastre”, a declarat Alex Mălureanu, cofondator și CMO Ascendia.

Campania s-a desfășurat în perioada 20 iunie – 31 iulie 2023, iar în cadrul acesteia, Ascendia a dezvoltat un curs de prim ajutor în format e-learning, prin care personalul din instituțiile de învățământ a beneficiat de acces facil la informații vitale pentru a face diferența în situații de urgență. Cursul a fost împărțit în trei module distincte, care au abordat diverse aspecte ale primului ajutor, precum intervenția în cazul unui stop cardio-respirator, obstrucția de cale aeriană, folosirea defibrilatorului, gestionarea unor situații speciale precum arsurile, fracturile, sincopa sau epilepsia. De asemenea, a fost abordată și intervenția în cazul hemoragiilor interne sau externe.

Peste 5.600 de persoane din mediul educațional s-au înscris în această primă sesiune a campaniei pentru a parcurge cursul interactiv de prim ajutor. Acestea au apreciat cursul pentru calitatea conținutului acestuia, interacțiunea captivantă și flexibilitatea oferită de platforma de e-learning în cadrul căreia au fost diseminate cursurile.

Ascendia își propune ca în viitor să extindă astfel de inițiative pentru a ajunge la un număr cât mai mare de instituții de învățământ și nu numai. Compania vizează sprijinirea acestora în dobândirea de competențe esențiale de interes comunitar și să contribuie în mod semnificativ la binele societății.

Ascendia a efectuat și un studiu prin care a prezentat cum au organizat campania și ce a funcționat pentru a ajunge la aceste rezultate. Vezi studiul aici.

Despre Ascendia S.A.

Ascendia dezvoltă soluții e-learning inovatoare pentru diverse domenii, cum ar fi educație, formare corporativă, asistență medicală și divertisment. Produsele Ascendia includ LIVRESQ, un editor de conținut e-learning și CoffeeLMS, un Learning Management System (LMS) pentru companii; Ascendia este listată pe piata AeRO a Bursei de Valori București din 2016 (BVB:ASC).