Cum creez o lecție interactivă?

Dragi profesori,
Crearea unei lecții online poate fi o modalitate foarte bună de a completa instruirea tradițională din clasă sau de a oferi elevilor o practică suplimentară în afara orelor fizice de la școală. Dar de unde începi să construiești o asemenea lecție? Vom oferi câteva sfaturi pentru a crea o lecție online care să fie atractivă, utilă și ușor de urmărit. 
 
1.  Planificarea lecției. Ce subiecte veți aborda? Ce concepte doriți ca elevii dumneavoastră să stăpânească? Cum veți structura lecția? Odată ce aveți un plan, puteți începe să vă creați conținutul.
2. În continuare, decideți ce format va avea lecția dumneavoastră. Va fi o lecție sub formă de video? O prezentare cu mai multe imagini? Un document care nu poate fi numit chiar lecție online? O combinație a acestor lucruri? Țineți cont de faptul că diferite formate vor funcționa mai bine pentru diferite tipuri de lecții. De exemplu, dacă predați un concept complex care necesită explicații și exemple, o lecție video nu va fi cea mai bună opțiune, va trebui să aveți mai multe tipuri de “resurse”.
3. Acum că v-ați planificat și creat conținutul, este timpul să puneți totul cap la cap! Organizați-vă materialele într-un format ușor accesibil, astfel încât elevii să poată găsi rapid și ușor ceea ce au nevoie. Când utilizați mai multe formate media (de exemplu, videoclipuri, poze, chestionare, tab-uri, sunete, galerii, chestionare, personaje, etc), asigurați-vă că furnizați instrucțiuni clare cu privire la modul în care elevii trebuie să le acceseze și să le utilizeze.
4. În cele din urmă, nu uitați să includeți neapărat componenta de evaluare în lecția dvs. online.  Evaluarea este importantă, deoarece vă permite să măsurați gradul de înțelegere al elevilor și să identificați zonele care necesită clarificări sau revizuiri suplimentare.
 
Crearea unei lecții online poate părea o sarcină descurajantă, dar nu trebuie să fie! Urmând sfaturile prezentate în această postare, puteți crea o lecție online captivantă și eficientă, care va completa instruirea tradițională din clasă și va oferi valoare pentru elevii dvs.
 

Ce trebuie să faci este să intri efectiv și să încerci să realizezi o lecție cu o structură simplă. Pentru a începe mai ușor am creat un șablon LIVRESQ gratuit pentru profesorii aflați la început de drum în realizarea lecțiilor digitale.

Acesta poate fi folosit pentru a începe lucrul efectiv. Poartă numele “Prima”.

Structura șablonului este aceasta:

✅ Titlu lecție

✅ Autor

✅ Video – poate sa fie si Youtube, vimeo, etc

✅ Testare – quizz-uri (cu răspuns unic, trage și poziționează)

Șablonul este foarte util celor care vor să realizeze lecții scurte, ușor de parcurs. Copiii pot accesa apoi de pe telefon.

❗Link exemplu: Vezi aici

Dacă nu aveți cont, activati gratuit de aici: https://livresq.com/ro/academic/

Dacă aveți întrebări,

ne puteți scrie direct la help@livresq.com

Alex Malureanu

Cofondator & CMO Ascendia S.A.