Școala online: avantaje și dezavantaje

În aceste vremuri, tot mai multe școli și cadre didactice oferă cursuri online și lecții interactive ca opțiune pentru elevi și studenți. Dar ce înseamnă acest lucru pentru profesori? În acest articol, vom explora câteva dintre avantajele și dezavantajele predării online din perspectiva unui profesor.

Avantajele școlii online

Cel mai mare pro al școlii online este că le oferă profesorilor posibilitatea de a ajunge rapid la un număr mai mare de elevi. Cu lecțiile online, nu există granițe geografice – un profesor poate avea în clasa sa elevi din întreaga țară sau chiar din lume. Acestea fiind spuse, școala online oferă, de asemenea, oportunitatea de a vă cunoaște cu adevărat elevii, deoarece veți avea adesea mai multe interacțiuni individuale cu ei decât ați avea într-o clasă tradițională.

Un alt mare avantaj al școlii online este că poate fi mult mai flexibil pentru profesori. În cazul școlii tradiționale, profesorii sunt adesea legați de un program strict și pot preda doar la anumite ore din zi. Cu școala online, însă, profesorii își pot concepe cursurile astfel încât să poată fi accesate de elevi la orice oră din zi sau din noapte. Acest lucru poate fi un beneficiu imens pentru profesorii care au și alte angajamente în afara serviciului.

În legătură cu materialele suport, școala online are un beneficiu puternic. O lecție online poate fi rafinată de multiple cadre didactice rapid și apoi distribuită elevilor pentru feedback. Apoi, pe baza acelui feedback, se poate îmbunătăți considerabil. Totul realizat într-un timp extrem de scurt.

Dezavantajele școlii online

Desigur, școala online nu este numai curcubee și fluturi. Una dintre cele mai mari provocări ale predării unui curs online este menținerea implicării studenților. Poate fi greu să menții elevii motivați atunci când nu sunt prezenți fizic într-o sală de clasă. În plus, unii studenți ar putea avea impresia că nu primesc o educație de aceeași calitate ca într-un cadru tradițional.


Un alt dezavantaj potențial al școlii online este că poate fi foarte izolant pentru profesori. Fără interacțiunea cu alți profesori pe care o ai într-un cadru școlar tradițional, este ușor să te simți ca și cum ai lucra într-un vid. În plus, aspectele tehnice ale școlii online pot fi frustrante – probleme cu parolele, probleme cu site-urile web etc. – ceea ce poate consuma timp prețios care ar putea fi dedicat predării.

Predarea online poate fi o modalitate excelentă de a ajunge la un număr mai mare de elevi și studenți și de a concepe materiale educaționale în funcție de propriul program – dar vine și cu propriile provocări unice. Voi ce părere aveți?